maandag 8 juli 2013

beauty | helix piercing

er staan veel -griezel-  verhalen op het internet over helix piercings, een piercing boven in het oor door het kraakbeen heen. zo staan er dingen over bloemkool oren en dat het maar niet wilt genezen. zelf heb ik ook een helix piercing en op deze manier wil ik mijn ervaring delen met jullie.

ik heb de helix piercing al sinds 14 februari 2012 (al dik een jaar en 4 maanden dus). ik heb hem bij een juwelier, met een speciaal certificaat hiervoor, laten schieten en dus niet laten piercen. of je hem tegenwoordig nog kunt laten schieten weet ik niet, want het schijnt erg slecht te zijn voor het kraakbeen, die kan erdoor inzakken. daarnaast zijn er maar weinig juweliers die door het kraakbeen (mogen) schieten.

ik ben dus begonnen met een knopje. het schieten was alles behalve fijn. volgens de juwelier deed het minder pijn dan een piercing door je oorlel, maar daar ben ik het niet mee eens.

je mag er absoluut niet met alcohol (sterilon/dettol) op komen, wat je dus wel moet doen bij een piercing in je oorlel. de alcohol zou het kraakbeen wegvreten.? mij werd in ieder geval door de juwelier geadviseerd om er zo min mogelijk aan te zitten met je vingers en (zeker in het begin en minstens de eerste 2 maanden) 's morgens en 's avonds te desinfecteren met alcohol- en parfumvrije zeep, dan kom je snel uit bij uni cura. ik kocht een zeepblok, maakte een wattenstaafje nat met water en wreef dan een paar keer over het blok, vervolgens met het wattenstaafje langs de piercing (wond) en dan nog met een droog wattenstaafje na. dit hield ik zo'n anderhalve maand netjes vol, daarna maar afentoe wanneer ik er tijd en zin in had.

in het begin was op het oor slapen waar de piercing in zat onmogelijk, het was erg gevoelig. na een tijdje raakte de piercing helaas ontstoken, ondanks het schoonmaken. er zat elke keer een vochtblaasje aan de achterkant van de piercing. naar mijn idee zat het vocht "klem", doordat er een knopje in zat (bij schieten kan het alleen een knopje worden, een echte piercer doet er meteen een ringetje in). dus ik ging naar de juwelier en kocht zilvere ringetjes. met veel pijn en moeite heb ik deze erin gekregen. met het erin doen van het ringetje prikte ik per ongeluk ook meteen het vochtblaasje kapot, het vocht kon er dus meteen mooi uit. daarna heb ik alles goed schoongemaakt en weer 's ochtends en 's avonds bijgehouden.

ik heb nu al een tijdje het ringetje erin zitten en sindsdien gaat het erg goed met de helix piercing. ik heb (even afkloppen) al een hele tijd geen ontsteking meer gehad, ik wil het nog even een tijdje aankijken en als dat goed gaat dan wil ik er weer heel graag een knopje in. ik maak de piercing inmiddels ook al niet meer apart schoon met de speciale uni cura zeep, ik spoel hem gewoon af tijdens het douchen en na het douchen maak ik hem goed droog met een wattenstaafje. door het ringetje heb ik wel een klein knikje in mijn oor, doordat ik er op lig.

ik ben blij dat ik destijds toch heb volgehouden en over ben gegaan op een ringetje. al met al is de piercing bijna een jaar ontstoken/onrustig geweest.
1 dag na het schieten van de helix piercing.

» hebben jullie een piercing.?

16 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Ik heb 2 piercings: 1 in mijn navel en 1 in mijn lip! Zelf zou ik nog graag een tragus en een helix willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt gaaf :D Ik heb er eentje midden
  in m'n oorschelp.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jeetje ik heb van die van mij echt niet zo lang last gehad! Ik heb 'm er al een tijd uitgehaald en heb een klein knikje in m'n oor maar geen bloemkool oren haha! Fijn dat 't nu een stuk beter gaat met de piercing dinges gat :p

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waauw, super mooi! ik heb zelf maar 1 oor gaatje maar ik wil er 2! :D xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi. Ik heb er zelf ook een. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ik was het helemaal vergeten, maar ik heb zelf ook nog 2 gaatjes daar haha.

  PS: Je kunt vandaag spammen op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb piercing op dezelfde plek gehad, vanaf mijn 16e en eruit gehaald toen ik 30 werd. Vanaf het moment dat mijn gezondheid achteruit ging werd ie te gevoelig helaas. Vind het echt een gave plek! (heb nu wel echt een gat in mn oor haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hopelijk kan ik er nog lang van genieten ;)

   Verwijderen
 8. Het lijkt me heel eng om te doen maar vind het wel mooi, vooral zo'n knopje. x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil er al heel lang één, maar aan de andere kant word ik een beetje bang van alle negatieve verhalen erover. Toch is een piercing iets wat ooit wil doen in mijn leven en een helix vind ik het mooiste, dus het komt er nog wel van :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is jou ringetje een piercing ringetje of oorbel ringetje ?
  Want mijn oor gaat steeds ontsteken als ik er een oorbel ringetje in doe ... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb mijn piercing laten schieten bij een juwelier, hij bleef echter irriteren dus heb ik bij de juwelier echte, zilvere ringetjes gekocht (gewoon oorbellen) en deze erdoor gedaan. heb hem nu bijna 3 jaar, maar af en toe speelt ie nog steeds op.

   Verwijderen
 11. geweldig ik vind het super leuk wil zelf ook een

  BeantwoordenVerwijderen