zondag 11 mei 2014

la roche-posay effaclar

la roche-posay effaclar is een huidverzorgingslijn die speciaal gebaseerd is op de verzorging van de vette huid, precies wat ik zoek.! ik heb namelijk vrij snel last van een vette huid en dan met name mijn t-zone (voorhoofd, neus, kin). persoonlijk vind ik het niet zo fijn dat ik last heb van een vette huid, je gaat glimmen en mijn make-up wordt er ook niet mooier op. benieuwd of de la roche-posay effaclar uitkomst biedt.?

links op de foto micellaire reinigingslotion en rechts de micro-exfoliërende adstringerende lotion. de micellaire reinigingslotion ontdoet de huid van vuilresten en overtollig sebum (een vetachtige substantie die geproduceerd wordt door talgklieren), waardoor de huid heerlijk zuiver aanvoelt. 

de adstringerende lotion zorgt ervoor dat de poriën minder zichtbaar zijn en gaat verstopping van de poriën tegen. de huidtextuur is fijner en gelijkmatiger. beiden kun je 's morgens en/of  's avonds gebruiken. beiden hebben een vrij neutrale, maar frisse geur.

de micellaire reinigingslotion bevat kalmerend en irritatiewerend thermaal bronwater. de micellaire reinigingslotion bevat géén zeep, géén alcohol, géén kleurstoffen en géén parabenen. 

eerst reinig ik mijn gezicht/hals met een doordrenkt watje met de micellaire reinigingslotion, daarna droog ik de huid zachtjes af met een schone handdoek of een watje, vervolgens doordrenk ik een watje met de adstringerende lotion en breng dit aan op mijn gezicht/hals, tenslotte breng ik nog de effaclar duo + aan (daarover straks meer).

ik gebruik deze drie producten al een tijdje samen en mijn huid is aanzienlijk rustiger, ik heb minder last van onzuiverheden en hij is minder vettig.! 

ingrediënten micellaire reinigingslotion;
aqua/water, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 188, zinc pca, sodium lactate, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, citric acid, dihydrocholeth-30, iodopropynyl butylcarbamate, polyaminopropyl biguanide

ingrediënten adstringerende lotion;
aqua/water, alcohol denat, glycerin, sodium citrate, propylene glycol, peg-60 hydrogenated castor oil, disodium edta, capryloyl salicylic acid, citric acid, salicylic acid, parfum/fragrance.

micellaire reinigingslotion - 200 ml - €13,58
adstringerende lotion - 200 ml - €14,30
de la roche-posay effaclar duo + is een dag- en nachtcréme voor de vette en onzuivere huid. de créme gaat ernstige onzuiverheden tegen en pakt verstopte poriën aan. de créme zuivert de huid, verwijdert dode huidcellen, gaat roodheid tegen en voorkomt/verminder littekens. de créme bevat kalmerend en irritatiewerend thermaal bronwater, daarnaast is de créme niet comedogeen (voorkomt nieuwe mee-eters) en is een uitstekende make-up basis. 

de créme bevat een subtiele en frisse geur, in het begin moest ik wel even wennen aan deze geur, ik kan niet goed omschrijven wat ik precies ruik. de dop is erg hygiënisch in gebruik, er is goed mee te doseren en het is makkelijk aan te brengen (ook plaatselijk).

de effaclar duo + is ideaal voor de gevoelige huid en terwijl het je probleemzone aanpakt, verzorgt het tegelijkertijd ook je huid en je hoeft niet bang te zijn voor een droog huidje.

ingrediënten effaclar duo + ;
aqua/water, glycerin, cyclohexasiloxane, hydrogenated polyisobutene, niacinamide, isopropyl lauroyl sarcosinate, ammonium polyacryldimethyltauramide/ammonium polyacryldimethyl taurate, silica, methyl methacrylate crosspolymer, sodium hydroxide, salicylic acid, nylon-12, zinc pca, linoleic acid, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl hydroxyhydrocinnamate, capryloyl glycine, capryloyl salicylic acid, caprylyl glycol, piroctone olamine, myristyl myristate, potassium cetyl phosphate, glyceryl stearate se, parfum/fragrance.

effaclar duo + dag- en nachtcréme - 40 ml - €15,38

deze review/post bevat producten die door een merk/bedrijf zijn opgestuurd. lees mijn disclaimer.

11 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Klinkt goed ! Het lijken mij erg fijne producten ! Over de creme heb ik echt al veel goede dingen gelezen ! X Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijken me inderdaad fijne producten, maar met mijn droge huid ga ik er niet ver mee komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne review, lijken me fijne producten! ik heb je ook genomineerd voor de very inspiring blogger award: http://www.manonmiaow.nl/uncategorized/inspiring-blogger-award/#more-1996

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me fijne producten!

  Liefs, Natiza
  PS: Nog een fijne moederdag! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf een reiniger van La Roche Posay en dit merk vind ik echt fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook dol op de producten van La Roche Posay! Echte aanraders :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het klinkt erg prettig om te gebruiken, en ook vind ik de doorzichtige verpakkingen van de flacons wel erg fijn en de producten zien er hierdoor ook verfrissend uit...dat spreekt mij erg aan, bij dit soort producten...

  BeantwoordenVerwijderen