vrijdag 29 augustus 2014

zelf samenstellen; first aid tasje

 kleine ongelukjes gebeuren natuurlijk altijd wanneer het je totaal niet uitkomt, hoe handig zou het dan zijn als je voor alle kleine ongemakken des levens een tasje bij je hebt die voor elk probleem een oplossing biedt.? vandaag een artikel met hoe je zelf zo'n tasje samenstelt. welke dingen zijn écht handig om bij je te hebben in case of emergency..

ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een tasje hebt (dûh) die klein genoeg is om in je tas te passen, maar groot genoeg is om alle noodzakelijke spullen in op te bergen (zo'n standaard first aid tasje is trouwens ook handig als je een dagje uit gaat of op vakantie gaat. all you need zit in één tasje).

mijn tasje is geen officiële toilettas, maar gewoon een etui van de hema voor een paar euro, het hoeft dus helemaal niet duur te zijn en waarschijnlijk heb je vrijwel alle spullen zo goed als in huis.

hieronder een lijstje met wat ik graag bij heb in case of emergency. het kan zijn dat jij sommige dingen overbodig vindt of juist wat extra dingen zou toevoegen.
een pincet heb ik altijd standaard in mijn tas zitten (een vervelend haartje wat spontaan opduikt of als je een splinter hebt), evenals de nagelvijl. hoe irritant als je een haal aan je nagel hebt waar je steeds mee aan alles blijft haken.

uit ervaring is gebleken dat een mini nagelschaartje ook wel erg handig is om bij te hebben. 

met een veiligheidsspeld kun je ook een hoop kanten op, bijvoorbeeld als je kleding ergens kapot is, je rits het heeft begeven en als je hem steriliseert kun je er blaren mee doorprikken (for example).
niet levensbedreigend, maar misschien wel handig/fijn om bij je te hebben; 
- mini lipgloss/lipstick om je kissable lips bij te werken.
- mini mascara om je wimpers die extra touch te geven.
- sample/proefverpakking/tester van een parfum (vragen bij de parfumerie/drogist).
- mini deodorant om je tussendoor op te frissen.
- mini flacon desinfecterende handgel.
vochtige doekjes voor als je hebt geknoeid/plakvingers hebt, ook ideaal om jezelf even op te frissen. zakdoekjes voor als je hebt geknoeid of wanneer je een snotneus hebt.

dingen die niet op de foto's staan, maar wellicht wel erg handig zijn/van pas kunnen komen;
- tampons, maandverband, inlegkruisjes.
- paracetamol
- pleisters
- elastieken & haarschuifjes (ze gaan of kapot of je raakt ze kwijt)
- kauwgom (eventueel een stuk of 2/3 van de strip af knippen)
- tandenstokers (niets zo vervelend als iets tussen je tanden)
- mini top coat (gescheurde nagel, ladder in panty)
- lipbalm for kissproof lips

 wat is voor jou echt onmisbaar in je handtas.?

11 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Dit is echt handig! Ik heb vooral zakboekjes en pleisters in mijn tas maar eigenlijk is dat niet genoeg , dus bedankt voor de tips x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het tasje ziet er behoorlijk compleet uit, en heeft ongeveer dezelfde inhoud als mij first aid tasje.( die heb ik altijd in mijn cameratas zitten)...misschien dat een klein flesje sterilon een mooie aanvulling in je tasje zou kunnen zijn?...wel handig voor kleine gemene wondjes!...echt onmisbaar is voor mij haast niets, handig zijn al die dingen wel, ...ik moet bekennen dat ik weinig gebruik maak van een tas....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een flesje sterilon zou inderdaad nog een goede aanvulling zijn xx

   Verwijderen
 3. Superhandig artikel! Ik heb vaak pleisters en dingen bij voor het maandelijkse probleem. Er is altijd wel iemand in mijn omgeving die het toevallig vergeten is ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga in September op vakantie en dit klinkt wel als een life saver, handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zo handig om mee naar school te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen