vrijdag 20 februari 2015

mijn gezicht reinigings routine

♥  wat gebruik ik voor het reinigen van mijn gezicht en wat doe ik om feest-verpestende-puistjes te onderdrukken.? 

deze post stond al wat langer op de planning. vandaag laat ik jullie zien wat ik gebruik om mijn gezicht te reinigen en ook hoor ik graag van jullie wat jullie gebruiken om je gezicht zo goed mogelijk te reinigen en puistjes vrij te houden.

zelf heb ik een gemengde huid met voornamelijk een vette t-zone. ik heb geregeld last van feest-verpestende-puistjes, met name op mijn kin. als ik een puistje heb zit deze 9 van de 10 keer op mijn kin. die ene andere keer op mijn voorhoofd uiteraard. dat ik ze voornamelijk op mijn kin heb heeft te maken met mijn menstruatiecyclus (volgens het beauty boek van Lauren Conrad & zelf denk ik dat dit voor een heel groot deel ook wel klopt). mijn menstruatiecyclus is de laatste tijd erg ongeregeld en doet zo'n beetje waar die zelf zin in heeft (ondanks de pil), hierdoor heb ik vrij vaak puistjes op mijn kin.

♥ voor het reinigen van mijn gezicht gebruik ik het micellaire water van la roche-posay, hiermee reinig ik mijn gezicht 's morgens en 's avonds door wat van het micellaire water op een wattenschijfje te doen.

♥ de effaclar duo + créme van la roche-posay gebruik ik ook 's morgens en 's avonds na het reinigen van mijn gezicht, deze créme vermindert je littekens, speciaal tegen een onzuivere huid en zorgt ervoor dat mijn huid niet uitdroogt. (als je de créme goed uitsmeert en even laat intrekken kun je er gewoon je make-up overheen doen)

♥ van lush gebruik ik de tea tree water, dit is een gezichtstoner met tea tree olie (reinigende en desinfecterende eigenschappen). de toner zit in een sprayflacon, wanneer ik wat meer last heb van puistjes spray ik de tea tree water toner over mijn gezicht (voor het slapen gaan). je kunt hem ook als reiniger gebruiken door het op een wattenschijfje te sprayen. de toner zorgt ervoor dat puistjes sneller weg gaan dan normaal.

♥ daarnaast heb ik van lush ook nog grease lightning is een anti-bacteriële gel met tea tree, rozemarijn en toverhazelaar extract. de gel gebruik ik om puistjes mee aan te tippen voor het slapen gaan, deze zorgt ervoor dat puistjes sneller weg gaan en remt de ontsteking.

♥ het scrubben van mijn gezicht doe ik zo'n 1 keer per week. deze scrub créme komt van de hema en bevat hele fijne scrubdeeltjes, waardoor hij erg vriendelijk aanvoelt op de huid. 

♥ de reinigende poriënstrips (beter bekend als de neusstrips) van de action vind ik zo nu en dan ook fijn om te gebruiken. ik gebruik de poriënstrip 1 á 2 keer in de maand, voordat ik onder de douche stap. 

♥ ik heb een redelijke voorraad aan gezichtsmaskers in huis, echter gebruik ik ze bijna nooit. terwijl dit voor de huid zo af en toe wel goed is, wat extra hydratatie voor de huid kan geen kwaad.

♥ als laatste de puistjes patch van de action, misschien heb je ze wel eens gezien. het zijn kleine, ronde, doorzichtige stickertjes die je dan op een puistje doet. ik gebruik dit product de laatste tijd niet meer zo vaak, maar ze werkten bij mij vrij goed. 's avonds voor ik naar bed ga, plak ik zo'n puistjes patch op een puistje, de dag erna is hij een heel eind geslonken en soms zelfs kapot (goed reinigen na het verwijderen van de puistjes patch 's morgens).

wat is jouw tip tegen feest-verpestende-puistjes.? (welke producten gebruik jij)

20 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Ik gebruik nu alleen nog maar natuurlijke producten en geef gekke strips of zalfjes. Sinds gisteren ook een mud mask en mijn huid is ZO mooi aan het worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De producten van la roche-posay vind ik enorm fijn werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh grease lightning klinkt erg goed. En ik kende die puistjes patch helemaal niet. Ik heb ook alleen maar puistjes op mijn kin, maar mijn menstruele cyclus is erg constant en ik slik de pil. Dus ik weet niet zo goed wat er fout gaat :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie er heerlijke producten tussen staan, toch heb ik die puistjes patch nog nooit gezien...ik ga eens goed kijken bij de Action,..... Ik weet nog wel een jongeman die een paar anti feest- pukkel tips , kan gebruiken en misschien kan hij iets, met de tips van de medeblogsters van zijn mams... ; -)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oe die puistjes patches wil ik wel eens proberen! Had niet verwacht dat dat echt iets doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tea tree water heb ik ook die ik echt heel erg fijn vind. De porien strips van de action heb ik ook gehad maar ze werken niet bij mij? Ik weet niet zo goed wat ik fout doe maar op de 1 of ander manier werken ze niet bij mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik heb bij meerdere gelezen dat de poriën strips niet goed werken. persoonlijk vind ik ze wel fijn en zie ik ook echt dat er vuil achterblijft op de strip. ik heb een keer gehad dat het bij mij ook niet lukte en er alleen maar heel veel plakzooi achter bleef op mijn neus. ik denk dat mijn neus/de strip toen te nat is geweest. ♥ xx

   Verwijderen
 7. Leuk om te zien, tea three wil ik ook nog wel een keer proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat grappig, zo'n patch! Nooit van gehoord. Fijne producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijken mij fijne producten! Wat handig zo'n patch, wist niet eens dat, dat bestond haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Handige post! Die puistendinges van de Action heb ik nog nooit gezien, maar helaas is er geen Action in de buurt :( Werken die productjes van Lush echt, denk je? Want ze kosten nogal veel vind ik en als het dan niet helpt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het zijn natuurlijk geen wondermiddeltjes, maar vooral grease lightning vind ik erg fijn. als ik een puistje heb of voel opkomen dan doe ik dit er plaatselijk op. de gel bevat onder andere tea tree en zorgt ervoor dat een puistje veel sneller weg is en remt de ontsteking. hopelijk heb je wat aan dit antwoord ♥ xx

   Verwijderen
 11. Ik heb niet heel erg veel puisten dus wil ik niet te veel poes pas gebruiken. Maar ik vind het wel heerlijk om af en toe mijn huid te verwennen. Ik ben ook echt dol op de gezichtsscrub van de Hema en ik ga binnenkort ook de neusstrips van de Action aanschaffen, ben heel benieuwd of ze goed voor mijn huid werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg leuke producten! Leuk om te lezen wat jij fijn vind om te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik gebruik altijd voor ik ga slapen iets van clearasil (als je dat zoals schrijft) en ik heb de neusstrips van de action ook eens gehad maar die werkte bij mij niet heel goed. Het voordeel bij mij is als ik een puistje krijg is het aan de linkerkant op mijn voorhoofd en daar zit mijn lok dus daar zit hij meestal onder :)Lucky me !
  Love, Quinty

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk om te zien! Ik ben altijd erg benieuwd naar wat anderen gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De producten van la roche-posay vindt ik best fijn werken tegen acne! Ik scrub ook een keer per week, maar met een product van Kruidvat zelf. Die poriënstrips van Action lijken me wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Interessant om lezen. Grease Lightning van Lush klinkt goed. Ben een grote fan van Lush maar deze kende ik nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen