donderdag 25 juni 2015

onzuiverheden voorkomen


 vandaag wil ik jullie de producten laten zien die ik gebruik om zoveel mogelijk onzuiverheden te voorkomen en wat ik daarnaast nog doe om mijn huid zo onzuiverheden vrij mogelijk te krijgen.


's avonds net voordat ik naar bed ga reinig ik mijn gezicht nog met de tea tree water van lush, dit haalt de laatste restjes vuil van mijn gezicht af. 

grease lightning is een gel die ik aanbreng als er 's avonds een puistje opduikt, dit zorgt ervoor dat mijn puistje sneller weg is.

van de hema heb ik een scrub cream met hele fijne scrubdeeltjes, deze gebruik ik vrij weinig, zo'n een á twee keer in de maand.

het rozenwater van kruidvat gebruik ik na het douchen of 's morgens om mijn gezicht te reinigen. in de zomer heb ik nog sneller last van een vette t-zone, ook dan vind ik het fijn om een wattenschijfje met rozenwater over mijn gezicht heen te halen.

tea tree 100% pure olie gebruik ik 's avonds om onzuiverheden aan te tippen. (oppassen dat je niet meer dan 2 á 3 druppels gebruikt, want dit spul brandt.!)

dan gebruik ik ook nog een foaming face wash, deze gebruik ik onder de douche.

tea tree facial scrub om af en toe mijn gezicht mee te scrubben (niet scrubben als je puistjes hebt).

en heel af en toe gebruik ik een gezichts maskertje, dit is er een van tea tree, speciaal voor het zuiveren van de huid.

mijn geliefde créme van la roche-posay mag natuurlijk niet ontbreken, deze gebruik ik overdag en zorgt ervoor dat mijn huid niet uitdroogt.

ook gebruik ik het micellaire water van la roche-posay om 's morgens mijn gezicht mee te reinigen.

als mijn neus veel onzuiverheden heeft (ik heb sowieso een vette t-zone) dan vind ik het fijn om een reinigende poriënstrip op mijn neus te plakken.

rechts zie je puistjes patch, een doorzichtig rond stickertje die je op je puistje kunt plakken. misschien smerig detail, maar 's morgens is het puistje rijp en door. 

iets wat niet vaak genoeg gezegd kan worden, maar; genoeg water drinken.! dit doet zoveel goeds voor je huid. ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet altijd de twee liter water per dag red, maar ik ben er wel mee bezig.

niet krabben, plukken, aankomen.!! iets wat ook ik onwijs moeilijk vindt, want als ik er een zie opkomen, wil ik niets liever dan meteen ten strijde trekken. toch probeer ik er vanaf te blijven en dat is eigenlijk op dat moment het beste wat je kunt doen. kun je er toch niet vanaf blijven.? knijp hem dan hygiënisch uit met een tissue en maak het goed schoon.

iets wat je ook zo min mogelijk moet doen is met je handen in je gezicht zitten, er zitten ontzettend veel bacteriën aan je handen die je dan zo in je gezicht wrijft.

komen we ook meteen aan bij je mobiele telefoon, daar zitten ook ontzettend veel bacteriën op, je zit er met je handen aan (bacteriën) en die druk je tijdens het telefoneren tegen je gezicht inclusief alle bacteriën. probeer je mobiele telefoon dus elke dag schoon te maken.

iets waar je misschien niet meteen bij stil staat, maar zorg dat je je (gezichts)kwasten minstens één keer per week reinigt, want ook hier blijven veel bacteriën in achter.

probeer niet te veel vet eten naar binnen te werken, maar probeer veel groente en fruit naar binnen te werken.

en wil je het heel extreem doen, dan zou je elke dag of om de dag je kussensloop kunnen vervangen. 

 wat doe jij om onzuiverheden te voorkomen.?

21 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Dit zijn nog eens handige tips :) Ik doe er zelf niet echt iets voor behalve heel water drinken , maar dat doe ik eigenlijk standaard al haha x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele goede tips, ik maak ook regelmatig zulke artikelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handige tips allemaal, ....zelf hoef ik niet veel te doen om onzuiverheden te voorkomen, behalve goed reinigen smorgens en savonds( ik heb hiervoor verschillenden producten, maar gebruik deze best erg afwisselend door de hele week heen........op dat gebied ben ik gewoon echt een geluksvogeltje...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een handige tips, zelf heb ik een paar producten Die ik graag gebruik :)
  Liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tips! Ik gebruik ook die Lush-spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne procuten gebruik je zeg. Ik gebruik ook een aantal van de Tea Tree producten van de op=op en ik vind ze zo fijn werken! Ook de producten van La Rocher Posay vind ik er goed. Die van de Hema wil ik nog wel eens uitproberen! Ik raad je trouwens ook het tea tree serum van de bodyshop aan. Het is niet echt een serum, meer een creme maar hij werkt echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip.! zal binnenkort eens bij de bodyshop kijken ♥ xx

   Verwijderen
 7. Fijne tips! Ik gebruik Lush Herbalism , die werkt ook heeeel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. daar ben ik een tijdje al erg nieuwsgierig naar, misschien toch maar eens proberen ♥ xx

   Verwijderen
 8. Fijne producten gebruik je, ik wil de tea tree nog gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke en goede post! Hele handige tips! Nog nooit van dat kruidvat rozenwater gehoord, misschien maar eens proberen. Persoonlijk doe ik echt mega weinig aan mijn huid.

  Liefs,
  Shalane

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. toen ik de foto´s bekeek dacht ik; jee wat gebruik ik veel.! maar ik gebruik de producten door elkaar heen en niet alles op een dag ♥ xx

   Verwijderen
 10. Handige tips! Ik gebruik voor mijn onzuivere huid ook producten waar tea tree in zit van Courtin. Dat rozenwater lijkt mij ook heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allemaal fijne tips! En je mobiel.. daar zit inderdaad veel rotzooi op!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat rozenwater lijkt mij ook heel handig. Ik ga morgen eens kijken bij de Kruidvat. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met je handen in je gezicht zitten en eraan plukken.. ik vind het zo moeilijk om daarmee te stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Allemaal fijne producten lijkt mij. Ik reinig mn gezicht voor het slapen gaan en ook smorgens als ik wakker ben. Verder wat dagcdagcrème en verder gebruik ik niet veel meer. Het rozenwater klinkt trouwens wel erg fijn

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n waterfles zoek ik ook nog. Waar heb jij de jouwe gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fijne producten gebruik je en zeer goede en bruikbare tips. Zelf heb ik maar heel af en toe last van onzuiverheden. De Tea Tree lijn lijkt me ook heel fijn! Dat masker vond ik in ieder geval erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Handige post! Die Effaclar-lijn gebruik ik ook erg graag, vooral in de zomer.

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen