vrijdag 4 september 2015

how to; lange busreis (24 uur) overleven

 in oktober gaan we naar Benidorm in Spanje met de bus, een lange reis van zo'n 24 uur. ik heb de reis al 3 keer eerder gemaakt met de bus, dus ik weet hoe het is en hoe ik deze reis het beste doorkom. vandaag deel ik graag mijn tips en ervaringen om een lange busreis (24 uur) te overleven.

outfit
zorg ervoor dat je een makkelijke en comfortabele outfit aantrekt, niets zo vervelend als een broek die knelt. zelf ga ik voor de joggingbroek met daarop een top/shirt, daaroverheen een vest of trui (deze kun je uit doen als het warm is en aan trekken als je het koud krijgt) en makkelijke schoenen die je snel/makkelijk aan en uit kunt doen (vergeet je sokken niet.!). zodra we in Maarheeze overstappen op dé bus, gaan mijn schoenen uit en alleen nog aan bij stops en als we aankomen op de plaats van bestemming.

medicijnen
wat ook belangrijk is, is dat je je medicijnen in je handbagage hebt, want eenmaal onderweg kun je niet meer bij je koffer. stop ze in een klein tasje of in een pillendoosje, zo heb je alles bij elkaar. dé anticonceptiepil, melatonine (slaappil), paracetamol (je weet nooit of je het nodig hebt) en eventueel pilletjes tegen reisziekte.


ehbo tasje
naast medicijnen zijn er nog een aantal dingen die ik graag bij de hand heb, just in case.. zoals; zakdoekjes, rennie (tegen brandend maagzuur), tampons/inlegkruisjes, vochtige doekjes, haarelastiekjes, lipbalm, gezichtsreiniging en een mini deo.

je zit een dag en een nacht in de bus, dus zodra je de eerste stop hebt 's morgens is het fijn dat je jezelf even kunt opfrissen. om die reden zorg ik dat ik gezichtsreiniger (ik doe het micellair water van garnier overgieten in een reisflacon met spraydop), deo en een tandenborstel bij de hand heb.

's nachts
hoe moeilijk het ook is en hoe oncomfortabel je ook zit/ligt, probeer toch te gaan slapen 's nachts. elk uurtje dat je ligt te pitten is meegenomen en des te eerder ben je op de plaats van bestemming.

echter kan het 's nachts vrij fris worden in de bus, het is daarom handig om een klein fleece dekentje mee te nemen. ook kun je een (nek)kussen meenemen, zodat je wat lekkerder ligt in de bus. in overleg met de achterburen kun je je stoel naar achteren kantelen.

vermaak
24 uur is lang, dus zorg ervoor dat je genoeg te doen hebt onderweg. een paar dingen die je kunt meenemen/doen; ipod met heel veel muziek erop, een boek, tijdschriften, een puzzelboek, kleurboek voor volwassenen + kleurtjes, notitieboekje of spelletjes voor onderweg (pak kaarten, speciale mini spellen voor in de auto).

daarnaast is er ook altijd wel iemand waar je een gesprek mee kunt beginnen.

uit mijn ervaring weet ik ook dat ze er in de bus ook het een en ander aan doen om je te vermaken. zo heb ik wel eens een bingo gehad in de bus en tegen de avond stoppen ze er meestal een dvd in.food
niet geheel onbelangrijk, drinken en eten/snoep.! neem een flesje mee die je kunt hervullen en een karvan cévitam to go, zo kun je tijdens de stops je flesje vullen met water, knijp er wat karvan cévitam to go bij, even schudden en klaar is je aanmaaklimo.! neem iets van broodjes mee en snoepjes. zorg er ook voor dat je geld bij de hand hebt, want zo kun je tijdens de stops een nieuwe voorraad proviand inslaan.

ook gaan ze in de bus zelf langs met koffie, thee, bouillon, warme chocolademelk, frisdrank.. (dit betaal je aan het einde van de busreis, zorg dus voor contant geld) een soepje op z'n tijd is erg lekker en doodt de tijd (al zijn het maar een paar minuten).

stops
meestal stopt de bus om de vier uur, mijn tip; ga de bus uit, strek je benen, ga plassen (zelfs als je het gevoel hebt dat je niet hoeft), fris jezelf op door wat water door je gezicht te halen, haal wat te drinken/te eten; tijdens deze stops heb je de kans om wat warms te eten en ga pas op het laatste moment de bus weer in, je moet er namelijk nog lang genoeg zitten.

heb jij wel eens een lange busreis gemaakt.? & wat zijn jouw tips.?

11 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Zelf zijn dit denk ik wel handige tips, heb zelf nog nooit zolang in een bus gezeten en ben het om eerlijk te zijn ook niet van plan haha xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf nog nooit zo lang in een bus gezeten. Handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips, ik zit alleen nooit in een bus om te reizen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo knap dat mensen dit doen, ik zou alleen bij de gedachte eraan al er stevig tegenop zien....aan de andere kant is het natuurlijk wel te doen als je jezelf goed voorbereid, ik denk dat dit erg fijne tips zijn....leuk artikel om te lezen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de vakantie begint al in de bus hé ;) gaan met een groep van 10 personen, dus wordt wel gezellig ♥ xx

   Verwijderen
 5. Dit zijn hele goede tips! Lange busritten zijn wel niets voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Ik heb nog nooit heel erg lang in een bus gezeten.. De langste keer was geloof ik naar Duitsland met de middelbare school!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat verschrikkelijk om zo lang in de bus te zitten. Maar ik denk dat het voor jou wel goed gast komen met die tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne tips! En leuk die eerste foto :). Ik heb (gelukkig) nog nooit zo lang in de bus gehoeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige tips, ik zou het zelf nooit doen maar anderzijds heb je ook wel tijd om te genieten van het mooie uitzicht onderweg :)

  BeantwoordenVerwijderen