zaterdag 5 december 2015

De beauty (routine) tag

 Onlangs kwam ik de beauty routine tag tegen op de blog van Petra, het leek me leuk om hem over te nemen en terwijl ik de vragen aan het over tikken was, vond ik dat er nog wel wat vragen bij konden. Zo gezegd, zo gedaan.

Welke beauty routine sla jij geregeld over?
Ik weet niet of het echt een 'beauty routine' is, maar ik stel het wassen van mijn kwasten het liefst zo lang mogelijk uit. Ook heb ik weinig zin in het opnieuw lakken van mijn (teen)nagels.

Heb jij een bepaalde routine voor het wassen van je kwasten?
Ja, ik probeer mijn kwasten een keer in de week te wassen, al moet ik meteen eerlijk bekennen dat dit meestal maar één keer in de twee weken is.

Ik verzamel eerst al mijn vuile kwasten, dan maak ik ze eerst allemaal nat in lauw-warm water, dan pak ik mijn brush egg erbij, wat milde babyshampoo erop van Zwitsal, kwasten er goed overheen draaien, meestal herhaal ik dit een paar keer per kwast, alles goed uitspoelen, tussen duim en wijsvinger uitknijpen en dan alles op een handdoek laten drogen. Meestal maak ik de handvaten ook nog schoon met iets van alcohol.

Hoe lang loop je meestal rond met gechipte nagellak?
Meestal een week, omdat ik te lui ben om het eraf te halen en het opnieuw te doen.

Hoe lang kun je jezelf bedwingen om een nieuw product te kopen of te vervangen?
Niet lang. Als ik een product erg fijn vindt of als het bijna leeg is, ren ik meteen naar de winkel om nieuwe aan te schaffen.
Hoe georganiseerd zijn jouw make-up of nagellak collecties?
Best wel georganiseerd. Mijn make-up heeft allemaal zijn eigen vaste plekje. Ik bewaar mijn make-up in een ladekast met daarin opbergbakjes. Lipstick bij elkaar, mascara's bij elkaar, lipbalms, oogschaduw, kwasten, oogpotloden, poeders, eyeliners, etc.

Mijn nagellak heb ik in een la staan, op merk bij elkaar.

Wat is je slechtste beauty gewoonte?
Ik weet niet of het echt een beauty gewoonte is, maar als ik ergens een puistje of velletje heb, dan moet ik er aan plukken/knijpen/krabben, net zolang totdat het weg/kapot is.

Noem iets beauty gerelateerd dat je altijd uitstelt?
Waarschijnlijk bij de meeste beauty liefhebbers op nummer 1, het wassen van de make-up kwasten. Daarnaast stel ik het opnieuw lakken van mijn (teen)nagels altijd uit.

Als je ergens naartoe moet, blijf je dan tot de laatste minuut in de badkamer bezig?
Ik probeer ruim van tevoren klaar te zijn, maar soms ben ik ook last minute nog in de badkamer bezig met tutten.

Kun jij je makkelijk aan een no-buy houden?
Nee, op de een of andere manier is het dan net of alle supergoede/geweldige make-up acties juist op dat moment gelden. No-buys zijn niet voor mij weggelegd.

Als je je nagels lakt, in welke kleur is dit dan meestal?
Op mijn handen nogal verschillend, meestal in een rood/roze tint en op mijn teennagels is het eigenlijk altijd rood.

Hebben je make-up spullen allemaal een vaste plaats of zet je het neer zoals het je op dat moment uit komt?
Al mijn make-up spullen hebben hun eigen vaste plaats, ik weet ook precies waar alles hoort. Ik vind het ook fijn om te weten waar ik moet zoeken als ik aan het opmaken ben.

Zet je voor je begint met opmaken alles klaar of pak je terwijl je bezig bent her en der wat uit de kast/la?
Dit is verschillend. De ene keer leg ik alles van tevoren klaar en de andere keer pak ik het er ter plekke bij.

Hoe ziet jouw avond/voor het slapen gaan beauty routine eruit?
Haren doorborstelen, tanden poetsen, laatste restjes make-up eraf halen met het micellair water van Garnier, vaseline op mijn wimpers, lipbalsem op mijn lippen en soms een voedende nachtcréme op mijn gezicht.

Welke winkels koop je het liefst je make-up producten?
De Kruidvat, Etos, Hema, Big Bazar, Action..

Wat is je favoriete budget make-up merk?
Ik kan niet kiezen! Van Essence vind ik het ene weer fijner en van Catrice het andere. Ook hebben E.L.F. en W7 fijne producten voor een budget prijsje.

Hoe ziet jouw dagelijkse look eruit?
Op een werkdag houd ik het vrij simpel; mascara, lipbalm, bronzer, highlighter en klaar!

Wat zijn je all time favorites beauty producten?
Een paar van mijn all time favorites beauty producten zijn de clump defy extensions false lash effect mascara van Max Factor, Nyx jumbo eye pencil #604 milk en the Nudes oogschaduwpalette van Maybelline new york.

Welke tools zijn voor jou onmisbaar?
Met stip op 1 mijn make-up kwasten, meteen gevolgd door mijn wimperkruller!

Wat is je favoriete MAC lipstick?
MAC heeft een heleboel prachtige lipsticks, maar als ik er dan maar één zou mogen kiezen, dan ga ik voor faux. Faux is een kleur die volgens mij iedereen wel staat en kan prima bij elke look. Of je nou gaat voor een subtiele, dagelijkse look of voor een avondlook.

Koop je veel make-up uit limited edition collecties?
Best wel, vooral omdat het 'limited' is. Daarnaast ben ik vaak ook oprecht nieuwsgierig naar een product en een van mijn favoriete bronzers komt uit een limited edition (helaas).

Wat is op het moment je favoriete parfum?
In de winter ga ik voor wat warmere/zwaardere geuren, op het moment draag ik peach blossom van Tommy Hilfiger regelmatig en absolute iris van de Kruidvat.


 Voel je vrij om deze tag over te nemen (& laat dat dan even weten, dan kom ik ook een kijkje nemen bij jou)! xx liefs Amy

6 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Super leuke tag! Misschien neem ik hem ook wel over ;D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Laat maar weten als je hem online hebt, kom ik een kijkje nemen! ♥

   Verwijderen
 2. wat leuk dat je nog een aantal vragen hebt bedacht om de tag aan te vullen ...Ik heb je antwoorden met veel plezier gelezen...en foei Amy toch< een hele week met gechipte nagels?... Haha....hop hop in de hoek en jezelf een beetje schamen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja erg hé! Ben gewoon te lui om er dan iets aan te doen :')

   Verwijderen
 3. Ik heb de tag overgenomen, super leuk! xoxo Kelsey

  BeantwoordenVerwijderen