dinsdag 26 januari 2016

Essence mono oogschaduws

 Onlangs kocht ik een aantal mono oogschaduws van Essence en het leek me een stuk handiger om er een stapel review van te maken dan 7x één mono oogschaduw te reviewen. Het zijn vooral veel metal glam oogschaduws van Essence in diverse kleuren.


Tiffunny & Rosie flamingo
Links; #03 rosie flamingo & rechts; #11 tiffunny.

Dit zijn de normale mono oogschaduws van Essence, door de jaren heen hebben ze een keer een ander doosje gekregen (voorheen een bol deksel). Het doosje is niet heel speciaal, doorzichtig zodat je er doorheen kunt kijken en hij klikt goed dicht. Daarnaast is het deksel plat, waardoor je ze makkelijk kunt stapelen.

De oogschaduws hebben een zachte textuur, waardoor ze makkelijk oppakken en goed zijn aan te brengen. 

€1,69 per stuk.

Tiffunny is een licht zilverkleurige oogschaduw met glitters (helaas is dit een soort van overspray, want alleen het bovenste laagje bevat zoveel glitters). Desondanks is het een mooie, goed gepigmenteerde kleur. Ook valt er goed mee te blenden.

Hij blijft goed zitten en is eventueel ook nat aan te brengen voor een intenser effect. Zelf gebruik ik liever een oogschaduwbasis voor meer intensiteit en een langere stay.

Rosie flamingo is een lichtroze oogschaduw met een koele ondertoon en een metallic/zilvere finish. De kleur is goed gepigmenteerd, er valt goed mee te blenden en heeft geen last van fall-out.

1x swatchen (droog)


Metal glam mono's
Ook deze hebben een doorzichtig, plat deksel, zodat ze goed te stapelen zijn. De doosjes sluiten goed en zijn verder niet erg speciaal.De mono oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, hebben een metallic finish en zijn zacht van textuur. Ze hebben geen last van fall-out, zijn goed te blenden en ze zijn er in heel veel mooie kleuren! Ook blijven ze lang goed zitten, zodat je een hele dag kunt genieten van een mooie ooglook.

Daarnaast kun je ze eventueel ook nat aanbrengen voor een intenser resultaat, maar zelf gebruik ik liever een oogschaduw basis.

€2,59 per stuk.

1x swatchen droog.

V.l.n.r. #08 n'ice frosting, #07 golden up!, #15 hello goldie!, #09 frosted cotton candy & #10 sugar mint candy.

Wat vind jij van de metal glam mono oogschaduws van Essence?

11 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Ik zou niet weten hoe ik ze moest gebruiken, niet echt mijn tinten, maar ik vind dat mintgroene wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er zelf een paar, maar ik baal altijd van de enorme overspray die er op zit! Ondanks dat blijven het wel fijne mono's om te gebruiken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. essence heeft hele mooie mono oogschaduw net zoals Catrice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt super mooie kleurtjes! Ik hou zowiezo wel van producten met een glittertje erin. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk vind ik ze allemaal wel heel erg mooi om te zien...frosted cotton candy vind ik wel het allermooiste, wat zachter dan de andere oogschaduwen en dat spreekt mij eigenlijk bij de Glam mono oogschaduwen toch wel erg aan...maar mooi zijn ze zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie kleurtjes, de pigmentatie ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi hoor! ik zou deze persoonlijk wel willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mij doen zijn ze allemaal niet iets te glitterig.. Ook draag ik eigenlijk nooit kleurtjes maar alleen bruin tinten. Toch vind ik kleurtjes bij jou altijd heel erg tof staan en maak je er altijd erg mooie looks mee

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zien er goed uit vooral Golden Up is er één om te onthouden x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind ze wel erg mooi, maar denk dat ik ze niet zou gebruiken omdat ze zo glitterig zijn. Of ik moet echt een feestje hebben. Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Blingbling, hier hou ik van! Mooie kleuren, vooral de hello goldie vind ik mooi. Voor mijn dagelijkse look gebruik ik liever een matte oogschaduw maar voor een feestje is dit natuurlijk prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen