woensdag 6 januari 2016

MAC duo wimperlijm

 Ik draag niet zo heel vaak nepwimpers, maar als ik ze draag is het wel zo prettig dat ze goed blijven zitten. Veel wimperlijmen zijn bij mij de revue al gepasseerd, maar niets werkte echt goed, toen zat er nog maar één ding op.. De MAC duo wimperlijm kopen!

De wimperlijm zit in een simpel, kartonnen doosje. Als je deze openscheurt vind je aan de binnenkant een uitgebreide uitleg over het aanbrengen van de wimperlijm/je nepwimpers.

Naast deze white/clear variant is er ook een dark tone variant, hiervan is de wimperlijm zwart. 

De tube bevat 14 g aan wimperlijm, daar kan ik voorlopig wel mee vooruit. Ik heb de white/clear wimperlijm, deze is wit van kleur en droogt doorzichtig op. De wimperlijm is op waterbasis, maar bevat wel rubber latex, als je hiervoor allergisch/gevoelig bent dan zou ik deze wimperlijm skippen.

Tip: je kunt de wimperlijm ook gebruiken voor het vastplakken van andere kleine lichaamsversieringen (dus als huidlijm), denk aan diamantjes/steentjes.

Ingrediënten;
Water (aqua, eau), Rubber latex, Cellulose gum, Sodium dodecylbenzenesulfonate, Ammonium hydroxide, Fragrance (parfum), Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool & Formaldehyde.

De tube heeft een schroefdop, de tube heeft een lange, smalle tuit waar de wimperlijm uit komt. Persoonlijk vind ik de opening te groot, want zo druk je er soms per ongeluk teveel uit. 

Je kunt wat wimperlijm op de bovenkant van je hand doen en hier de nepwimpers doorheen halen, zelf doe ik liever wat wimperlijm op een wattenstaafje en haal dan het wattenstaafje met wimperlijm langs de nepwimpers op.

De wimperlijm is ook vrij vloeibaar, na het aanbrengen 30 - 60 seconden laten indrogen en als hij plakkerig wordt, dan de nepwimpers voorzichtig op zijn plaats brengen. Niet teveel wimperlijm aanbrengen, anders krijg je hem nooit netjes op zijn plek en blijven je nepwimpers 'glijden'.

Het is altijd even priegelwerk vind ik zelf, maar als je de nepwimpers goed op maat hebt geknipt en ze goed hebt aangebracht (ook op de uiteinden), dan zorgt de duo wimperlijm van MAC ervoor dat ze de hele dag/avond goed blijven zitten. 

Bij het verwijderen van de nepwimpers voorzichtig het uiteinde in de buitenste ooghoek pakken en loshalen, desnoods een wattenstaafje met make-up remover langs de nepwimperrand halen.

Ik ben erg tevreden over deze wimperlijm. Je betaald er even iets meer voor, maar je hebt er wel veel meer plezier van! Ook gaat 'ie vrij lang mee, omdat ik niet dagelijks nepwimpers draag. 

De wimperlijm is onder andere te koop bij de Douglas en MAC counters/store voor €11,00.


 Wat is jouw favoriete wimperlijm?

7 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Ik heb de roze versie en wist niet dat die donker was haha, ik had deze moeten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hoor ik veel goeds over. Nepwimpers lukt mij nooit om aan te brengen...
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze wimperlijm ook, maar ik dacht dat het merk gewoon DUO was haha. Ik vind de lijm erg prettig om mee te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt me echt een handig product! Alleen draag ik bijna nooit nepwimpers..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh meis, ik krijg de bibbers bij het idee van wimpers opplakken...op dat gebied ben ik echt een watje

  BeantwoordenVerwijderen