maandag 1 februari 2016

Last minute carnavals 'outfit'

 Aankomend weekend is het alweer zover; carnaval! Sommigen zijn er al weken van tevoren mee bezig, sommigen gaan helemaal niet en sommigen bedenken zich dat ze last minute toch willen gaan. Ik behoor dit jaar een beetje bij de laatste groep en het feest waar ik heen wil heeft het thema; caribbean, waardoor ik op het laatste moment nog iets moest vinden hiervoor.

Samen met mijn vriendin hadden we bedacht dat we voor een masker zouden gaan, lekker simpel en snel te realiseren. Bij de Kruidvat kwam ik deze zelfklevende maskers (ook verkrijgbaar in goud) tegen en dat leek me ideaal, geen gedoe met maskertjes die afzakken of anderen die aan de wandel gaan met je masker.


Er zit een zwart zelfklevend masker in en een velletje met roze en witte zelfklevende steentjes. Op de achterkant staat hoe je het masker aanbrengt.

Ik heb niet eerst het masker aangebracht en dan pas de steentjes, ik ben zelf eerst volop aan het plakken gegaan met de steentjes. Nu vond ik de kleuren die erbij zaten wat saai, gelukkig heb ik zelf heel veel steentjes waarmee ik het masker heb versierd.


De meeste steentjes zijn zelfklevend (o.a. te koop bij de Action), maar ik had er ook een aantal die dat niet waren. Daarom heb ik alle steentjes (ook de zelfklevende) vastgezet met een drupje huidlijm (o.a. te koop bij Podium).


Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Als je klaar bent kun je het masker voorzichtig van het doorzichtige vel afhalen. 

Het masker kleeft goed, het verbaast me zelfs een beetje. Wel is het ontzettend lastig aanbrengen, het is een hoop gepriegel, het kost wat tijd en geduld is een must. Misschien dat ik hem vrijdag avond voor alle zekerheid toch nog voorzie van wat extra drupjes huidlijm.

Na een aantal minuten priegelen en opnieuw proberen zit het masker er dan eindelijk op. Volgens mij is mijn gezicht iets te klein voor het masker, want het komt niet helemaal goed op zijn plek. Voor aanstaande vrijdag avond knip ik het diamantje aan de onderkant op de neus eraf en ik denk dat ik hem daar ook doormidden knip, zodat de helften los van elkaar komen te zitten. Ik denk dat ik hem dan mooier op zijn plek krijg. 

Daarnaast doe ik vrijdag avond ook nog nepwimpers op en een opvallende lipstick, ik denk een van mijn Flormar lipsticks (foto's hiervan volgen nog).

& mocht je meer foto's willen zien, volg mij dan op Instagram.


Ga jij carnaval vieren en zo ja, als wat ga jij verkleed?

10 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Wauw dit is wel gaaf! Ik vier alleen geen carnaval haha. Vreselijk die muziek..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik snap wat je bedoelt met de muziek ;)

   Verwijderen
 2. wat leuk dat je dit helemaal zelf kan maken dit jaar sla ik carnaval alleen over omdat ik een maand niet drink en het dan toch een stuk minder leuk is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer dat je carnaval over slaat. Ik vind persoonlijk dat je alcohol niet perse nodig hebt om een leuke avond te hebben, zelf drink ik zelden ♥ xx Liefs

   Verwijderen
 3. Wat een apart maskertje is dit, echt superleuk om te zien.ook leuk dat je het gedecoreerd hebt met al die gekleurde steentjes, dat geeft het masker toch nog net een extraatje..zelf doe ik niets aan carnaval....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey wauw, dit heb je gaaf gedaan! Ik wil dit jaar flink uitpakken met schmink. Ik heb mijn lieve moedertje zo ver gekregen om achter de naaimachine te kruipen en een regenboogrok voor me te maken, maar dit is ook echt heel erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh myyyygod, dit is ZO gaaf!
  Het is dat ik geen carnaval vier, maar anders is dit wel een prachtig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Briljant Amy! Ik vrees alleen dat ze ze bij Kruidvat dit jaar helaas niet meer hebben. Op de internetshop in elk geval niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen