donderdag 31 maart 2016

OGX renewing argan oil of morocco shampoo

 Een tijd terug had ik heel erg last van jeuk op mijn hoofd, mijn hoofdhuid was erg rood, ik krabde zo hard dat ik soms wondjes maakte, daar kwamen korstjes op en die krabde ik dan weer kapot, de jeuk bleef en ga zo maar door. Op aanraden van iemand probeerde ik de shampoo van OGX uit en vandaag vertel ik je er graag meer over!

OGX (voorheen Organix) is een shampoo gemaakt van organisch materiaal, vrij van sulfaten, fosfaten en parabenen. De verpakkingen worden gemaakt van gerecyclede materialen en de teksten worden gedrukt op composteerbare etiketten met milieuvriendelijke inkt.

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, zodat er voor iedereen wel een passende shampoo bij zit. Daarnaast zijn er ook conditioners, verzorgings- & stylingsproducten te verkrijgen.

Zelf heb ik gekozen voor de renewing argan oil of morocco shampoo, deze hersteld je haar, geeft het meer veerkracht en glans.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik hem vooral heb gekozen op grond van de geur, hij ruikt namelijk erg lekker; een lichtzoete, exotische geur.

De shampoo zit in een royale flacon van 385 ml, is lichtblauw met zwarte tekst en een gouden dop. De kleur van de flacon is afhankelijk van de variant shampoo die je kiest. De shampoo zelf is licht geel/oranje.


Why you want it... Voor zijdezacht en verleidelijk haar met meer veerkracht. De Marokkaanse arganolie is al eeuwenlang een bron van natuurlijke vitamine E en antioxidanten. Deze olie herstelt je huid- en haarcellen. De luxe verzorgende shampoo herstelt de glans en zachtheid van je haar, en geeft het meer veerkracht. Ook de vochtbalans wordt hersteld en je haar wordt beschermd tegen uitdroging door de hitte van je föhn en de zon. Gebruik voor extra verzorging ook de bijpassende conditioner. Deze serie heeft een verleidelijke exotische geur. 

What you do... Breng de shampoo royaal aan op je natte haar en masseer deze in vanaf je kruin tot aan je haarpunten. Grondig uitspoelen. 
Gebruik voor extra effect de bijpassende conditioner. Breng de conditioner op dezelfde manier aan, 3-5 minuten laten inwerken en goed uitspoelen.

Ik moet zeggen dat sinds ik deze shampoo gebruik ik een heel eind heen van de jeuk op mijn hoofdhuid af ben, heel soms heb ik nog wat jeuk, maar het is zo veel minder dan voorheen. 

Persoonlijk denk ik dat mijn hoofdhuid niet zo goed tegen sodium laureth sulfate (sls), parabenen, sulfaten, fosfaten of parfum kan. Met de tijd wil ik ook de conditioner van OGX proberen.

Het enige nadeel van de shampoo is dat hij vrij prijzig is, namelijk €10,99 (bij de DM in Duitsland scoor je hem voor €7,95). 

Ben jij bekend met het merk OGX?

7 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Ik heb deze weleens geprobeerd. en vind het opzicht erg fijne producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er al eens één uitgeprobeerd, ik vind het een fijne shampoo :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de jeuk op je hoofdhuid minder is geworden! Zelf heb ik nog nooit iets van dit merk geprobeerd, maar nu ben ik wel nieuwsgierig geworden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er toppie uit! Ik heb de shampoo zelf nog niet gebruikt, toch maar eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist helemaal niet dat die shampoo vrij was van sulfaten, heb vaak getwijfeld om hem te kopen, maar ga het nu zeker doen, deze gaat op mijn lijst als ik over een paar weken naar de DM ga:D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh dit is 1 van mijn favoriete shampoo's en conditioners! Helaas inderdaad aan de vrij prijzige kant en daarom koop ik deze niet te vaak..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze altijd in de coconut variant! Die vind ik echt super! Ik heb heel lang gezocht naar de juiste shampoo en sinds ik die probeerde een jaar geleden gebruik ik niet anders meer! Leuk artikel! :)
  www.downtownphilosophy.com

  BeantwoordenVerwijderen