maandag 11 april 2016

Snel lange & sterke nagels

 Ik heb een lange tijd gelnagels gehad, maar op mijn werk (tandartsassistent) mag het niet, dus ze moesten eraf. Ik voorzag een toekomst met hele korte nageltjes, die continu inscheuren van ellende. Niets is minder waar, het gaat eigenlijk best goed en vandaag wil ik jullie er meer over vertellen!

Toen de gelnagels er net af waren, heb ik mijn nagels continu kort/terug gevijld. Op deze manier kon ik ze amper stoten en kregen mijn nagels de kans om zich te herstellen. 

Ook heb ik nu zo'n beetje altijd en overal een nagelvijl bij me, zo kan ik zodra ik ergens een haal in mijn nagel voel dit er meteen uit vijlen. Dit voorkomt dat ik ergens achter blijf hangen (waardoor mijn nagel nog verder inscheurt) of dat ik eraan ga zitten peuteren.

Daarnaast maak ik gebruik van een nagelverharder, dit smeer ik zo nu en dan op mijn nagels om ze te verstevigen.

In de eerste paar weken, toen mijn gelnagels er net af waren, probeerde ik weleens een scheurtje 'dicht te plakken' met wat nagellak. Echter werkt dit niet en kun je er maar beter meteen een nagelvijl langs halen en je nagel kortwieken.

Wat ik ook doe is mijn nagelbed met een rubberen bokkenpootje terugduwen, zo lijkt je nagel langer. 

Verder smeer ik mijn nagelriemen elke avond, voor het slapen gaan, in met een vette nagelriemolie, ik ben zelf een groot fan van de lemony flutter van de Lush. Even goed inmasseren en dan kan het de hele nacht goed z'n werk doen.

Ik ben vroeger een fanatiek nagelbijter geweest (zelfs byte-x weerhield mij er niet van), wat mijn nagels ook niet veel goeds heeft gedaan. Daarna heb ik voor een aantal jaren gelnagels gehad, maar nu moesten ze eraf voor mijn werk. 

Persoonlijk had ik het een stuk erger verwacht, maar het gaat eigenlijk best goed. Zo nu en dan verschijnt er ergens een scheurtje of deukje in een nagel, maar die vijl ik er dan meteen uit om erger te voorkomen. Voorlopig houd ik mijn nagels even op deze lengte (zie bovenstaande foto), om ervoor te zorgen dat ze sterker kunnen worden en uiteindelijk ook langer.

 Wat zijn jouw tips voor lange, sterke en gezonde nagels?

8 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. De lemony flutter is voor mij echt onmisbaar! Ik gebruik al dik een jaar Trind producten, maar ik ga daar mee stoppen. In de meeste nagelverharders zitten stofjes die niet zo gezond zijn. Feitelijk maakt het je nagels alleen maar zwakker :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah, wat een misleiding dan die nagelverharders! Zelf had ik wel het idee dat deze wat deed. ♥ xx

   Verwijderen
 2. Wat een fijne producten gebruik je! De lemony flutter van Lush ben ik ook nog erg benieuwd naar hoor er veel goede verhalen over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb Lemony Flutter heel lang gebruikt, maar heb het niet meer! Toch maar weer eens gaan aanschaffen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent goed bezig met je nagels! Bij mij helpt nagelverharder echt veel, ik heb die van OPI. Nagels breken echt minder snel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je nagels zien er mooi uit! ik moet eigenlijk ook altijd een vijl me hebben, maar vergeet het zo vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind jouw nagels er mooi uitzien! Ik heb niet echt tips, mijn nagels worden wel lang maar zijn heel dun. Ze breken ook zo af. -x-

  BeantwoordenVerwijderen