zaterdag 4 juni 2016

Interieur inspiratie

 Vriendlief en ik hebben nog geen eigen huisje, doordat vriendlief nu nog studeert moeten we nog even wachten tot hij ook een baan heeft. Dan kunnen we ons echt gaan oriënteren op een huisje & tot die tijd dromen we heerlijk weg bij interieur foto's, bezoekjes aan de Ikea (zelfs de keuken is al uitgezocht!) en maak ik voor onszelf moodboards.


We houden allebei (gelukkig) van redelijk dezelfde stijl. Landelijk in combinatie met modern en veel wit/grijs/natuurtinten.

Ik vind dat een huis gezellig aan moet doen, maar tegelijkertijd wil ik het niet te vol hebben. Daarnaast vind ik het het mooiste als alles samen één geheel vormt. Het moet knus, warm & gezellig zijn en tegelijkertijd moet het fris, minimalistisch & matchen met het geheel.


Het inrichten van een huis is één ding, maar het decoreren ervan is een tweede. Ik ben gek op vrolijk gekleurde bloemen en mooie grote planten. Op onze slaapkamer is daar nu gewoonweg bijna geen ruimte voor, wel hebben we wat kleine plantjes, maar die doen het niet zo goed op de slaapkamer.

Kaarsen, fotolijsten, kussens en plaids op de bank, dit maakt het meteen lekker knus. Ik zie mezelf al helemaal zitten op de bank met een plaid om me heen geslagen en een warme kop thee.


Mochten we binnen nu en een paar jaar een huis kopen/huren, dan hebben we een groot deel van de uitzet al in ons bezit. Doordat vriendlief een tijdje op kamers heeft gezeten in Utrecht hebben we al een bank, tv meubel en tweepersoonsbed. Daarnaast hebben we ook al een aantal kasten (onder andere Alex) en een bureau. 

De kleinere spullen voor de uitzet, zoals bestek, handdoeken, servies, etc., hebben we ook al voor een groot deel. Elke keer als we bijvoorbeeld naar de Ikea gaan, dan kopen we een aantal dingen van ons lijstje.

Je kunt heel makkelijk een uitzetlijst maken op www.uitzetlijst.nl, hier kun je een standaard uitzetlijst pakken (eigen huis, op kamers & baby) en hem zelf aanpassen. Je kunt erop zetten wat je nodig hebt, hoeveel en je kunt ook aangeven als je iets al hebt gekocht. Super handig!


Iets wat ik persoonlijk ontzettend leuk vindt is een zitje in de vensterbank. Ook de kapstok op de foto hierboven vind ik erg leuk gedaan. Je kunt in de manden/bakken onderin je schoenen kwijt en in de kastjes bovenin stop je je handschoenen, sjaals en mutsen. Dankzij het bankje kun je er makkelijk zittend je schoenen aan/uit doen.


De staande lamp op bovenstaande foto is momenteel te koop bij de Kwantum en vriendlief & ik twijfelen nog steeds of we hem wel of niet alvast gaan halen. 

Het lijkt me leuk om je eten (suiker, pasta's, meel, bloem, etc.) in glazen voorraadpotten op te bergen, maar of het daadwerkelijk handig is weet ik niet. Je hebt ook zulke potten in het klein, leuk om kruiden in te doen bijvoorbeeld.

De vorige interieur inspiratie kun je hier bekijken.

4 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

  1. Erg leuk om te zien, ik kan niet wachten om op mezelf te gaan en lekker alles in te richten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan ook niet wachten! Tot die tijd moet ik het hiermee doen ;)

      Verwijderen