dinsdag 28 februari 2017

Geregistreerd partnerschap

 Even een klein berichtje vanaf mijn kant, want gisteren ben ik samen met mijn vriend (nu dus man) een geregistreerd partnerschap aangegaan. Nu zijn we officieel man en vrouw!Ik moet eerlijk bekennen, op het moment dat ik dit typ, is het allemaal nog erg onwerkelijk. Zo zal ik de komende tijd nog erg moeten wennen aan mijn nieuwe achternaam, kan ik zeggen 'mijn man' (vriendlief wordt manlief) en moet ik nog naar een heleboel instanties bellen om mijn achternaam te wijzigen..

Waarom? Omdat we dit allebei al langere tijd wilden, het is makkelijker met het regelen van een hoop dingen en nu moest het er maar eens van komen. Vorig jaar december ergens regelden we al het papierwerk omtrent het aanvragen van een geregistreerd partnerschap en wat toen nog zó ver weg leek, was gisteren ineens de dag van het geregistreerd partnerschap daar.

Het was allemaal erg formeel, binnen 10 minuten waren we officieel man en vrouw. Je moet elkaar de rechterhand geven, je geeft elkaar het ja-woord, kust elkaar en.. nog even een handtekening zetten en je bent klaar. Oke, iets meer dan dat, de getuigen moeten ook nog tekenen en de ambtenaar was zo aardig om een aantal groepsfoto's van ons te maken buiten.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte van wat ik onlangs gedaan heb. Ik heb het aankomende week/weekend erg druk, maar ik zal proberen om nog een aantal posts online te krijgen en anders vanaf volgende week weer!


xx Liefs Amy

19 opmerkingen:

Bedankt voor het achterlaten van een reactie ♥
Ik neem zo snel mogelijk een kijkje op jouw pagina.

 1. Wat leuk! Van harte gefeliciteerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat tof! Gefeliciteerd!! We zitten nog na te denken over een geregistreerd partnerschap...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! ♥ Wij hebben het bewust op maandag ochtend gedaan, om dat dit gratis is. Het was kort maar krachtig, ook hierbij geef je elkaar het ja-woord. Wij vonden het met name ook handig dat je automatisch erfgenaam bent van elkaar.

   Verwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd! Een grote nieuwe stap voor jullie relatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!
  Ik zou persoonlijk wel gaan voor een (grote) bruiloft maar daar droom ik ook al een tijdje van dus kan dat idee niet zomaar loslaten :')

  BeantwoordenVerwijderen